Over mijzelf

Annette Cazander


Achtergrond
I
k ben geboren in Utrecht en opgegroeid in Den Haag.
Loopbaan
Gedurende een lange periode ben ik werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs. In deze eerste (school)loopbaan heb ik diverse fusies en reorganisaties meegemaakt, waarbij mijn eigen functioneren vaak om aanpassing vroeg. Daarbij ben ik telkens weer op zoek gegaan naar mijn eigen kracht en mogelijkheden. 
Vervolgens kwam ik op een keerpunt in mijn leven, zowel in mijn loopbaan als in mijn privé leven, waardoor ik heb besloten om mij te richten op mijn studie Psychologie. In 2008 ben ik afgestudeerd. Aansluitend volgde ik aanvullende opleidingen, zoals Coaching & Counseling, 
CGT,  EMDR,  Rebalancing, EFT en Hypnotherapie.


Gaandeweg mijn werk als Psycholoog NIP in diverse B-GGZ en S-GGZ instellingen raakte ik er steeds meer van doordrongen dat lichaam en geest niet te scheiden zijn. Dat bewuste aandacht voor beide aspecten van wezenlijk belang is voor een gebalanceerd leven.
Dit leidde ertoe dat ik mij ging verdiepen in lichaams- en emotie gerichte methoden. Zo volgde en voltooide ik de Opleiding Rebalancing en maakte ik in 2012  kennis met Sue Johnson en haar EFT onderzoek, haar methode en haar werkwijze. Sindsdien inspireert zij mij enorm en praktiseer ik deze EFT methode!
Sinds 2012 heb ik mijn eigen Psychologische Adviespraktijk Cazander voor psychologische begeleiding van individuen en (echt-) paren..

Werkwijze

Als psycholoog en relatietherapeut werk ik met verschillende soorten therapieën waarin ik ben  opgeleid. Ik maak gebruik van diverse conventionele en onconventionele behandelmethoden die ik mij in de loop der jaren in de verschillende settings heb eigen gemaakt, daarbij richt ik mij op de behoefte van mijn cliënten. 
Als psycholoog ben ik betrokken, empathisch en niet-veroordelend, maar kan ik ook confronteren waar nodig, om u verder op weg te helpen. Ik ga snel naar de kern van het probleem en samen met u zoek ik de juiste route naar uw herstel. Mijn behandelingen zijn op maat, samen bepalen we de route naar uw herstel.


Als psycholoog NIP houd ik mij aan de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). 

De basisprincipes van NIP: Verantwoordelijkheid, Respect, Integriteit en Deskundigheid (VRIenD) staan bij mij zeer hoog in het vaandel .

Missie
Het is mijn missie om een bijdrage te leveren aan de waarde en het geluk van mijn cliënten. Dit tracht ik te realiseren door de geestelijke gezondheid, persoonlijke en professionele ontwikkeling en de vitaliteit van mijn cliënten te bevorderen.


Privé en vrije tijd

Ik ben moeder van 3 volwassen zonen.

Mijn favoriete bezigheden die mij inspireren en mijn levenslust voeden zijn o.a. bridgen,
lezen, schilderen, tennissen, tuinieren, wandelen, yoga, zingen. Ik beschouw mezelf als een sportief buitenmens, al lopend of fietsend kan ik intens genieten van de natuur.